Menu
LESS
MORE

THE HQ

GARNHAM STREET

MILTON COMMON

NEW CROSS ROAD

THE COWSHED

BRUNEL WORKS

HOLME

VICARAGE

BYRON STREET

WESTON HALL

BEECH HILL

ST. OLAVS

MAY GURNEY

BRUNEL WORKS

Focusing on wellbeing by transforming existing shell and core retail units into a first class residential amenity space.

Canning Town, London.

Based at the ground floor of a newly constructed residential tower in Canning Town, Brunel Street Works transforms existing shell and core retail units into a first class residential amenity space for the use of the building’s occupants. Grounded in the idea of wellbeing, an elegant birch plywood structure is inserted into the double height space. The centrepiece helps create a multi-layered space where considered zones allow residents to focus, work-out, socialise and ‘chill’.

The bright and largely glazed space is unlocked with a warm and natural pallet. Plaster, cork, linoleum and recycled timber terrazzo compliment the soft feel of the curved timber fins. The opportunity to specify recycled and eco-conscious materials has strengthened the holistic concept for 'wellness' and created a space where residents want to spend time.

A gym and studio space is provided at the point of the building. Its location benefits from the lofty double height space above, while bespoke free weight storage on castors can be used to subdivide the space and provide zones for classes and different fitness activities. Boutique changing room facilities are accessed below the pavilion. The use of bold and rich tones welcome residents to pamper themselves in front of a generous vanity unit.

A gym and studio space is provided at the point of the building. Its location benefits from the lofty double height space above, while bespoke free weight storage on castors can be used to subdivide the space and provide zones for classes and different fitness activities. Boutique changing room facilities are accessed below the pavilion. The use of bold and rich tones welcome residents to pamper themselves in front of a generous vanity unit.

The Pavilion can be considered as one large joinery piece used to accentuate the different functions of the amenity space. 45 degree curved timber pieces wrap up the internal walls into a mezzanine level offering views out to the public realm and landscape. At this level the plan and timber fins steps referencing the existing building line. The irregular edge forms pockets of intimate space, a perfect place to engage in people watching and connect with the buzz of activity below.

Other smaller bespoke furniture elements continue to frame the experience of the resident. A family of planter desks borrow a similar language to the pavilion and are designed with varied functionality in mind. In the daytime, the desks can be used as the focal point for the individual to engage in personal tasks. At other times they can used by a resident to host and congregate with friends.

Two kitchen areas are located at key transition points enabling building occupants to get their coffee fix throughout the day. Loose furniture, soft furnishings and movable planters help add flexibility to the space, where these elements help create the perfect atmosphere for meaningful interactions, whatever the scenario.

Project Info

STATUS
CONSTRUCTION, 2023
TYPE
MIXED USE
LOCATION
CANNING TOWN
CLIENT
MARATHON
AREA
460M²

THE TEAM